De muziekschrijver in de vaart der volkeren

Ouverture voor het Sweelinckorkest

Foto: Wouter DhertNa zeveneneenhalf jaar lidmaatschap, een bestuursjaar, verscheidene commissies en (niet te vergeten) vier toegiften is het er dan toch van gekomen: het oudste orkest van Amsterdam heeft voor najaar 2014 een nieuw werk van mij gevraagd. Dit stuk zal tussen de 10 en 15 minuten duren en een programma openen met daarin verder het Eerste hoornconcert van Richard Strauss met (tevens orkestlid) Hanna Guirten als solist, gevolgd door de Romeo en Julia-suites van Sergei Prokofiev. De première zal plaatsvinden in december 2014 in Amsterdam, exacte data en locaties zullen uiteraard hier verschijnen, alsook op www.sweelinckorkest.nl.

Andere vissen, voor forellenkwintet

Foto: Wikipedia

Voor het JagthuisFestival 2014 mag ik één van de representanten zijn van de jaren ’10 van de eenentwintigste eeuw, in een concert met muziek van 100 èn 200 jaar daarvoor. Of het daadwerkelijke Forellenkwintet van Schubert ook gespeeld gaat worden is nog maar de vraag, maar er zijn voor deze bezetting (viool, altviool, cello, contrabas en piano/pianoforte) veel meer interessante, maar onbekendere werken geschreven. Mijn bijdrage aan deze collectie zal een set miniaturen worden, geïnspireerd op diverse (exotische? interessante? smakelijke?) vissen. Interessant hierbij te vermelden is dat er oude instrumenten gebruikt zullen worden, en ik dus de mogelijkheden zal gaan benutten van de pianoforte zoals deze rond 1815 in gebruik was.

Het JagthuisFestival vindt plaats in het weekend van 23-25 mei 2014, voor meer informatie:
Het Jagthuis
Kaoru Iwamura en Ensemble SOUNDS

Arrangementen voor recollected

Foto: Wout Nooitgedagt

Tenslotte nog een concerttip voor de nabije toekomst: op 6 februari a.s. zal het net opgerichte muzikantencollectief recollected in het Bethaniënklooster in Amsterdam zijn debuut maken met een zeer gevarieerd programma, met muziek van o.a. Schubert, The Beatles, Ramses Shaffy, Mendelssohn, Piazzolla en Adele. Hiervoor heb ik ook een aantal arrangementen gemaakt.

6/2/2014, 20:30u. Toegang gratis, reserveren op de website van het Bethaniënklooster.

recollected op Facebook