Op weg naar Utrecht, via Helsinki en Berlijn

Op dit moment ben ik aan het inpakken voor de eerste van twee orkesttournees waar ik deze zomer aan mee zal doen. Vannacht om 3 uur vertrekt een bus met daarin het Sweelinckorkest, op weg naar Tallinn, Helsinki, Stockholm en via Kopenhagen weer naar Amsterdam. Gespeeld zal worden Ricercare van H. Andriessen, het celloconcert van Saint-Saëns en na de pauze Tchaikovsky 5 en een toegift. Het zal niemand verbazen dat dit laatste wederom mijn verantwoordelijkheid is geweest… Concertdata zijn hier te vinden, voor wie toevallig in de buurt is.

Tevens heb ik eergisteren te horen gekregen dat ik definitief weer mee mag met het onvolprezen Ricciotti Ensemble, in augustus overal te horen in Nederland en Berlijn, met als solist niemand minder dan Ellen ten Damme. Zie ook hun website (onder Tournee) voor optreedtijden en -locaties, maar let wel: deze zijn eigenlijk pas definitief en volledig als de tour is afgelopen…

Ten derde moet er wat misinformatie uit het vorige bericht rechtgezet worden. Mijn studie Compositie zal ik komende september beginnen aan het conservatorium van Utrecht, en niet Den Haag zoals hieronder vermeld. Ik verwarde de termen “toelaatbaar” en “toegelaten”, en om nogal onduidelijke en niet-muzikale redenen was er in Den Haag uiteindelijk toch geen plaats voor mij. Slechts drie dagen geleden kreeg ik dan eindelijk het verlossende bericht dat de HKU mij wel heeft kunnen plaatsen in het eerste jaar, waar ik compositieles zal krijgen van Caroline Ansink en Jeroen D’Hoe. Enigszins spannend vind ik het natuurlijk nog steeds, maar ik heb er zeker wel zin in!

En tussen al deze avonturen door zal ik hard aan het werk moeten gaan voor de compositie, die het Sweelinckorkest bij de komende najaarsconcerten in december zal gaan spelen—ik neem voldoende muziekpapier mee om ook onderweg te kunnen blijven schetsen. De voorlopige titel is “Entartete Musik”—de implicaties hiervan laat ik aan de lezer over.

Goede reis!