De muziekschrijver als muziekstudent

Grootse plannen.

Grootse plannen.

Het geval wil dat ik het, sinds het begin van het nieuwe schooljaar en daarmee mijn studie aan het conservatorium van Utrecht, behoorlijk druk heb gehad. Ze houden me lekker bezig, en dat maakt mij ergens heel gelukkig. Eindelijk is het feit, dat ik me fulltime met muziek bezig houd, te rechtvaardigen. Het is nu al te merken dat mijn stijl een nieuwe richting inslaat, omdat ik word gedwongen ècht na te denken over wat ik schrijf, wat ik bedoel, wat mijn bijdrage aan de muziekgeschiedenis zal zijn—bijgevoegde foto is een goede illustratie van de nieuwe, academische aanpak. (Sol Invictus voor vijf stemmen, uit te voeren op 11 en 13 december aanstaande)

Naast alle opdrachten voor school (te veel om hier op te noemen) heb ik vorige maand ook de laatste hand gelegd aan het stuk voor het Sweelinckorkest, dat op 11 en 14 december gespeeld zal worden. (voor meer info, zie de Agenda) Het zal tot het laatste moment spannend blijven in hoeverre het orkest alle noten gaat kunnen bevatten; de rest van het programma is ook niet per se makkelijk, en de repetitietijd is beperkt. Toch heb ik er vertrouwen èn zin in, en ik hoop iedereen bij één van de concerten te mogen verwelkomen!