Zijdelings is ook vooruit

Zijdelings is ook vooruit

Na mijn grote website-bijwerk-actie van deze week zal het de oplettende lezer opvallen, dat het kopje Arrangementen een stuk sneller is gegroeid dan Composities en Teksten. Ik heb zeker niet stilgezeten! Één door mij gereconstrueerde en vormgegeven opera is recent uitgevoerd in de Stopera, een andere is na mijn eindredactie (ik werd er nog over geïnterviewd) nu te verkrijgen bij Boosey & Hawkes en ik kan u mededelen dat de wereldpremière in Zwitserland zeer indrukwekkend was. Best veel werk ook eigenlijk, zo’n opera. Een orkest in Brazilië heeft vorige week meerdere Wagner- en Korngold-bewerkingen van mij uitgevoerd. Het Nederlands Blazers Ensemble kreeg drie bijdragen van mij op festival Anywhere the Wind Blows. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet heeft, onder toeziend oog van meesterarrangeur Willem van Merwijk, een zeer exotische Brel-bewerking ten gehore gebracht in het Concertgebouw. Het gansche land heeft via Radio 4 kunnen meegenieten van een lang-niet-meer-zo-afgezaagde Habanera van Bizet. Zijn we allemaal trouwens bekend met Giya Kancheli? Hij heeft persoonlijk zijn fiat gegeven aan mijn solistische bewerking van zijn Miniaturen voor viool en piano, die over een paar weken zowel in Nederland als in Georgië zal klinken. Ook binnenkort: dit, met uiteraard een bijdrage mijnerzijds. Ooit u afgevraagd hoe ik het Wilhelmus zou aanpakken? Look no further. En er zitten ook alweer wat leuke klusjes in de pijplijn. En en en—

Maar Hugo, hoor ik u denken, ga je dan ook nog eens wat componeren?

Jazeker!

Best wel veel werk, zo’n opera.